Plemeno galloway je typické vynikajúcou kvalitou mäsa, ktoré má vysoký podiel esenciálnych nenasýtených mastných kyselín omega-3 s redukujúcim účinkom na cholesterol. Toto jedinečné mäso získalo v Anglicku značku "zdravé mäso".

Mäso musí vyzrievať minimálne 14 dní, potom sa dostaví jeho jemnosť, šťavnatosť a jedinečná aróma, ktorá je umocnená skutočnosťou, že naše zvieratá sú kŕmené výlučne senom z horských lúk.

Veľmi dôležitý aspekt pri získavaní tak kvalitného mäsa, je takzvaná bezstresová porážka priamo na pasienku. Plemeno angus, sa vyznačuje mäsom, ktoré je čiastočne infiltrované tukom - tzv. mramorovanie následkom čoho je predurčené na kuchynskú prípravu jedinečných steakov.
 
All rights reserved for Galloway | created by Matej Chrvala © 2012